• 100% CO-neutraal FSC® papier

  • Drukken zonder bomen kappen

  • 100% eigen productie

  • Scherp geprijsd

  • Gratis blanco geleverd

Weekuitdaging 3 - Maak je borst maar nat


Wat gaan we doen?

Je voelde het misschien al aan je water. Blue Monday, officieel de meest depressieve dag van het jaar. Je gelooft het niet, maar we gaan iets verrassends doen dat je juist enorm gaat helpen om je weer fris en fruitig te voelen. Koud douchen! Je voelt je binnen no time weer als herboren. Kom maar op met die lente 😃

Onze uitvoering:

Net als vorige week hadden onze collega’s weinig animo voor de uitdaging van deze week. Maar onze drukkers hadden wel een boodschap.

In onze offset persen gaan platen. Voor een enkelzijdige full colour bedrukking zijn 4 platen nodig. Groenprint produceert deze platen chemieloos. Dat betekent niet alleen dat er geen chemie nodig is bij de vervaardiging van drukplaten, maar ook dat er geen water nodig is om de chemie weg te spoelen.

Het gaat om heel veel water welke wij besparen, namelijk 18 liter per plaat, wat neerkomt op 144 liter voor bijvoorbeeld een 8 pagina brochure A4.

Wist je dat ook jouw papierkeuze impact heeft op waterverbruik? Zo wordt bij de productie van ons recyclede FSC-papier 50% minder water vebruikt.

Je leest er meer over op www.groenprint.nl/werkwijze