• 100% CO-neutraal FSC® papier

  • Drukken zonder bomen kappen

  • 100% eigen productie

  • Scherp geprijsd

  • Gratis blanco geleverd

Weekuitdaging 5 - Word Sherlock Holmes van je afval


Wat gaan we doen?

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat is een Nederland waarin afval niet bestaat. Een flinke uitdaging dus! En een thema dat zich niet in één week laat behandelen. Daar gaan we zeker nog op terugkomen. 

Laten we beginnen met het avontuur. Deze week word je Sherlock Holmes van je eigen afval… Ga eens onderzoeken wat je allemaal aan verpakking en afval over de drempel van je huis verzamelt, en wat je vervolgens weer weggooit.

Onze uitvoering:

Groenprint werkt op basis van de 3R’s.

REDUCE

Allereerst ontmoedigen wij onze relaties onnodig drukwerk te bestellen. 50.000 flyers omdat het zo goedkoop is? Druk liever 2 keer 10.000 flyers met een betere persoonlijke boodschap welke meer effect zal hebben. Door te kiezen voor combinatie druk, inschiet te halveren en bij digitaal drukwerk zelfs bijna te elimineren, verminderen wij het onnodig weggooien van papier.

RE-USE

Papier heeft altijd een achterkant. Daarom draaien we inschiet om. Samen met het halveren van de inschiet hebben wij hiermee al drie kwart van onze inschiet verminderd.

RECYCLE

Alle afval stromen worden bij ons gescheiden. papier, drukplaten, poetsdoeken, hout, plastic en de verbruiksgoederen van digitale persen. Dit doen we samen met Renes, Economisch Afvalbeheer en Remondis.

Wist je dat ons papier voortkomt uit weggegooid kantoorpapier? Bekijk hier onze film: