• 100% CO-neutraal FSC® papier

  • Drukken zonder bomen kappen

  • 100% eigen productie

  • Scherp geprijsd

  • Gratis blanco geleverd

Weekuitdaging 8 - Halveer je voetafdruk


Wat gaan we doen?

We gaan de tweede R uit ons rijtje van weekuitdaging vijf aanpakken. Reduce - ofwel verminderen. Niet gedachteloos consumeren, maar bewuster en genietend consuminderen. Want less is more. Toch? Waar ben jij nu gedachteloos aan het verspillen, zonder dat je er van geniet? Waar kun jij nieuwe ruimte scheppen in de chaos?

We gaan gebruik maken van het halveringsprincipe. Een mooie manier om na te gaan hoeveel je van iets nodig hebt.

Gebruik eens de helft shampoo en kijk of dat nog genoeg is. Is dat het geval? Halveer dan nog een keer.
Dit kan je met allerlei zaken doen: tandpasta, wasmiddel, afwasmiddel. Maar ook met eten dat je gedachteloos naar binnen werkt. En met de spullen die je koopt.

Alles gaat deze week door de helft. Ja, dus ook je stresslevels en misschien zelfs het geld dat je uitgeeft!

Onze uitvoering:

Bij het halveringsprincipe ga je uit van hoeveel je van iets nodig hebt. Je halveert en als het kan halveer je nog een keer (bijvoorbeeld bij gebruik van shampoo). In de drukkerij gebruiken we geen shampoo. het materiaal welke we het meest gebruiken: inderdaad papier.

Als we offset drukken hebben we altijd inschiet nodig; papier welke we niet uitleveren als oplage, maar welke wij gebruiken om te kijken of de kwalitieit goed is. Zo kijken we bijvoorbeeld of de kleuren goed op elkaar liggen en of de kleuren volgens de norm zijn.

Papier heeft altijd een achterkant. Daarom Draaien we inschiet om. Samen met het halveren van de inschiet hebben wij hiermee al drie kwart van onze inschiet verminderd.

In week 5 hebben wij ook over de andere 2 R-en geschreven.
Bekijk hier het verhaal van Groenprint over de 3 R-en.