• 100% CO-neutraal FSC® papier

  • Drukken zonder bomen kappen

  • 100% eigen productie

  • Scherp geprijsd

  • Gratis blanco geleverd

FSC®-gecertificeerd drukwerk


Groenprint is sinds 2012 FSC-gecertificeerd. Dit milieu certificaat past binnen onze filosofie om als onderneming verantwoordelijkheid te nemen voor onze rol binnen de samenleving en leefomgeving. Daarnaast is onze eigen drukkerij Printvisie sinds 2008 als een van de eerste drukkerijen FSC gecertificeerd.

Groenprint FSC promotional

Wat is FSC?

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC -gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd.

Als u FSC-gecertificeerd papier gebruikt, kan nog niet gesproken worden over FSC-gecertificeerd drukwerk. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden en hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren.

Het FSC-logo op uw drukwerk

Het FSC-keurmerk is beschermd en geregistreerd. Hierdoor is het gebruik van het FSC-logo aan zeer strikte regels gebonden. Er zijn verschillende vormen van het FSC-logo. Altijd in combinatie met een geregistreerd nummer (in ons geval van Groenprint en drukkerij Printvisie). Wilt u ook het FSC-logo op uw drukwerk? Neem dan gerust contact met ons op via 085 - 902 00 22 of per mail via info@groenprint.nl. Wij zullen u dan het FSC-logo opsturen samen met de richtlijnen voor het logo gebruik.