• 100% CO-neutraal FSC® papier

 • Drukken zonder bomen kappen

 • 100% eigen productie

 • Scherp geprijsd

 • Gratis blanco geleverd

Bomen planten
in Oeganda

Hoe werkt Groenprint samen met Trees for All?

Bij iedere bestelling plaatst Groenprint via Trees for All een of meerdere bomen namens jou. Ook kan je zelf extra bomen kopen bij jouw bestelling. Over deze gekochte bomen ontvang je een digitaal certificaat van Trees for All.

De projecten van Trees for All hebben naast een ecologische meerwaarde ook een economische en sociale meerwaarde voor de samenleving. Zo investeert Trees for All alleen in Triple M projecten (Mens, Mileu en Meerwaarde). Trees for All heeft naast projecten in Nederland waar Groenprint vanaf 2012 bomen plant, projecten in Costa Rica, Bolivia en Oeganda.

Waarom plant Groenprint bomen in Oeganda?

Met de aanplanting van nieuw bos in Oeganda wordt het leefgebied van de dieren vergroot, het oerbos beschermd wordt er een positieve bijdrage aan het klimaat geleverd.

Kibale National Park in Oeganda is één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika met een enorme rijke flora en fauna. Met het bos dat wordt aangeplant vergroten we samen het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos én leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat.

Het project in Oeganda

Kibale National Park in Oeganda beslaat circa 800 km2, dat is ruim de helft van de provincie Utrecht. Je vindt er 375 soorten bontgekleurde vogels en 70 soorten zoogdieren, waaronder de bedreigde franjeaap en chimpansee. Bomen kunnen er uitgroeien tot woudreuzen van wel 50 meter hoog. Door ontbossing in de afgelopen decennia is deze groene oase niet meer wat het ooit was. Trees for All helpt sinds 2018 mee aan het herstel van Kibale National Park. Daarbij wordt samengewerkt met Face the Future en het Oegandese ministerie voor Natuur en Wildbeheer. Dit ministerie beheert het bos voor de lange termijn.

Hoe draagt Groenprint bij in Oeganda?

De inkomsten uit onze donatie voor CO2-compensatie worden via Trees for All geïnvesteerd in bijvoorbeeld het Uganda Wildlife Authority (UWA). Deze organisatie zorgt voor het lange termijn beheer van het park.

De vastlegging van CO2 in het project in Oeganda is VCS en CCB gecertificeerd. VCS is een certificeringsstandaard die de daadwerkelijke hoeveelheid vastlegging van CO2 garandeert. CCB is een standaard voor het monitoren van ecologische en sociaaleconomische meerwaarde van het project.

Welke UN Sustainable Development Goals worden gerealiseerd?

Sustainable Development Goals

De doelstelling van 2022

Ons doel is gesteld op 1250 bomen en we gaan graag de uitdaging aan om er zelfs nog meer te planten. Hier hebben we jouw hulp bij nodig!

2022
Huidig
1076 bomen geplant
25.824 kg CO2 gecompenseerd
Doel 1250 bomen planten 30.000 kg CO2 compenseren
2021
Eindresultaat 1019 bomen geplant 24.456 kg CO2 gecompenseerd
2020
Eindresultaat 1092 bomen geplant 26.208 kg CO2 gecompenseerd
2019
Eindresultaat 1461 bomen geplant 35.064 kg CO2 gecompenseerd
2018
Eindresultaat 1080 bomen geplant 25.920 kg CO2 gecompenseerd
2017
Eindresultaat 401 bomen geplant 9.624 kg CO2 gecompenseerd

10 redenen om voor bomen te kiezen

 • Neerslag

  Neerslag

  Bossen leveren een belangrijke bijdrage aan een wereldwijde klimaatevenwicht door te zorgen voor regulering van neerslagpatronen, het afkoelen van de aardoppervlakte en het zuiveren van water en de lucht.

 • Dieren en planten

  Dieren en planten

  80% van alle dier- en plantensoorten op het land komt voor in bossen en is voor zijn voortbestaan afhankelijk van bos. De achteruitgang van het bos heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit in het bos en daarmee het bos-ecosysteem.

 • Waterzuivering

  Waterzuivering

  Bos heeft een waterzuiverende en een waterbergende functie. Bomen nemen water op en daarmee ook de stoffen die in het water opgelost zijn. Dit kunnen zowel voedingsstoffen zijn voor de boom als vervuilende stoffen.

 • Voedsel

  Voedsel

  Veel van ons voedsel vindt nog steeds zijn oorsprong in het bos of in de natuur. Zo stammen specerijen (paprika, peper, vanille, kruidnagel, kaneel), gommen, harsen en oliën uit de tropische bossen.

Nog 6 redenen

Heb je een vraag?

 • 1 Wie is Trees for All?

 • 2 Wat is de invloed van bossen op het broeikaseffect?

 • 3 Hoe werkt klimaatcompensatie door middel van het planten van bomen?

 • 4 Wat voor soort bos plant Trees for All?

 • 5 Wat betekent het dat projecten van Trees for All een Gold Standard hebben?

 • 6 Is er wel voldoende ruimte voor bosaanplant?

Stel een vraag

Blijf altijd op de hoogte

Deel deze pagina